Ako ostrihat tuto jablon?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?)
3.4.2017 14:07

Škoda, že místo pěkných, slušných, laskavých a prosebných slov nenapíšete víc o tom stromku. Co je to za odrůdu, na jaké podnoži roste a jak je vlastně velký - stačí vzdálenost od země k nejnižší větvi. Takhle mi to připadá, že kmínek sahá sotva po kolena, což je typický případ špatně zvolené kombinace podnož - odrůda - výška kmene. 
    Já bych začal postupným odřezáváním nejspodnějších větví, aby se vytvořil kmínek aspoň 1 - 1,2 metru vysoký. Tak, aby se dalo pod stromkem púrojít,  projet sekačkou, šlo k němu přistavit žebřík a aby po pár letech nevypadal jsko gigantický keř rybízu - se silnými vyholenými větvemi od země šikmo vzhůru.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
solide - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (416) - 78.100 (?), 3.4.2017 10:29, zobrazeno: 1726x

Ahoj, chcem velmi pekne poprosit o radu, neporadi mi niekto skuseny, ako ostrihat tuto jablon?  Som zaciatocnik, preto by som potreboval poradit od skuseneho. Nebol by niekto taky laskavy a na obrazku mi ciarkou, na jednotlivych vetvach na fotke stromu ciarkami naznacil kde strihat? Svoju e-mail adresu poslem sukromnou spravou.  Velmi pekne dakujem J

jablon
jablon

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 67.66 (?), 3.4.2017 14:07

Škoda, že místo pěkných, slušných, laskavých a prosebných slov nenapíšete víc o tom stromku. Co je to za odrůdu, na jaké podnoži roste a jak je vlastně velký - stačí vzdálenost od země k nejnižší větvi. Takhle mi to připadá, že kmínek sahá sotva po kolena, což je typický případ špatně zvolené kombinace podnož - odrůda - výška kmene. 
    Já bych začal postupným odřezáváním nejspodnějších větví, aby se vytvořil kmínek aspoň 1 - 1,2 metru vysoký. Tak, aby se dalo pod stromkem púrojít,  projet sekačkou, šlo k němu přistavit žebřík a aby po pár letech nevypadal jsko gigantický keř rybízu - se silnými vyholenými větvemi od země šikmo vzhůru.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Filtrace kohoutkové vody13.6.2025
Filtrace kohoutkové vody12.6.2025
Napojení na novou kanalizaci11.6.2025
Filtrace kohoutkové vody11.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Napojení na novou kanalizaci10.6.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz