Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jako byste popisoval naši zahradu ... I když větší problém než se zajíci máme se srnčí zvěří, 150 cm je minimum, to mám ověřené, začínal jsem na 120 cm, ale když se pak po zahradě projde začátkem června srna a ochutná nově rašící lístky, většinou hned poznáte, která odrůda je nejchutnější. Později ještě přijde srnec olouct si parůžky a moc vám nepomůže, že vám je nechá pod stromem.

Ale k věci. Taky jsem podle starých příruček uvažoval o druhém patru. Jenže když se pak v reálu podíváte do koruny vysokokmenu, tak i když je z jedné strany svahu koruna dostupnější, z té druhé strany je to tak vysoko, že na nějaké druhé patro rychle zapomenete. Pokud jste ještě ve vyšší nadmořské výšce, budete se spíš snažit mít korunu prosvětlenou, aby vám odrůdy lépe vyzrávaly (aby vám v horších letech vůbec něco dozrálo) a začnete spíš uvažovat o kotlovité koruně. Nůžky na teleskopické tyči jsou pro prosvětlování korun většinou nutností a časem si k nim pořídíte ještě pilku na teleskopické tyči.

Máme skoro všechno na semenáčcích a přitom se o nějakém bujném růstu díky nevhodným půdním podmínkám hovořit vůbec nedá. Svah jen těžko zůrodníte a tak si stromy musí vystačit jen s málem. Voda v létě stéká rychle a hrozí přísušky. A samozřejmě záleží hodně na odrůdě.

Hodně štěstí. JZ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika