Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ani těch hrušek na štíhlá vřetena se nebojte. Lze je tvarovat často lépe, než vícero odrůd jabloní. Podmínka je, samozřejmě, slaběji rostoucí podnož, já mám kdouloň MA. Taková Bohemica se mi tvarovala snadněji, než Hana, Jonagored, Angold a některé další na M9.

Drátěnku nemám, protože jsem stromky vysazoval postupně od konce století až donedávna. Stávající zákrsky, často dost vzrůstné, na podnožích M4 i M2 a dokonce M1, něco bylo i na M9, jsem postupně likvidoval asi 8 let tak, abych sklidil každoročně dostatek jablek. To bránilo vybudování drátěnky.

Jako kolíky jsem použil staré vyřezané 1/2" trubky, často vodovodní. Na vyvazování nejrůznější vyřazené vodovodní fitinky a ze železého šrotu vybrané šrouby, matky a různá želízka. Ty jsem pomocí provázků a kolíčků vyvěšoval na větévky.  Kde byl terminál slabý, stačilo letorost jen včas vykolíčkovat.
Nyní u mě na zahradě, kromě 2 lísek, ovocný strom s větší korunou neuvidíte. Podobně jsem postupoval, i když v menším měřítku, na části zahrady u zetě.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika