Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já se roubování nezakořeněných podnoží vyhýbám, peckoviny se mi neujaly nikdy, jabloně, pokud ano, měly bídné přírůstky. Vím, že mnozí školkaři roubují "v ruce", já s tím mám zkušnosti špatné.

Podle fotky kořenové soustavy to vypadá, jako by vysazovaný stromek byl špatný už ze školky. Stalo se mi, že na podzim vysazený stromek mi kompletně ožral zajíc. I tak stromek vyrašil ze spících oček pod místem štěpování.

Pokud roubovat na pařízek, měl by přeroubovávaný stromek být aspoň 3 ÷ 4 roky zakořeněný.To je doba kdy poznáme svůj omyl s původní odrůdou.

Tady mě napadá otázka: Proč je dobré 3-4 roky zakořeněný stromek roubovat "na pařízek"? Vždyť to už je docela velký stromek. Není lepší jej přeroubovat klasicky v korunce? Tedy ponechat kmínek a naštěpovat terminál a ramena s ponechanými tažnými větvičkami? Ušetříte tím minimálně 1 rok, hojení malých řezných ploch bude rychlejší. Jestli tomu rozumím, máte obavu, že by "mezištěpování" původní odrůdou negativně ovlivnilo kvalitu jablek?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika