Těm nožům, které zmiňujete je třeba se velkým obloukem vyhnout. Vyhnul bych se také nožům od Mikovu, nejsou až tak tvrdé - ostří nemá trvanlivost, dále mají poměrně měkké přídržné pružiny, což způsobuje problémy při ostření a v neposlední řadě, také při samotné práci s nimi, protože hrozí nebezpečí úrazu. Vyhnul bych se také nožům od Fiskars, u kterých je nutno zadní stranu, to je ta bez fazetky, srovnat, což je bez potřebného strojního vybavení složité. Zadní strana je vydutá, takže se nedá provést rovný řez. Nožík s třemi čepelemi se vyráběl v Sandriku na východním Slovensku, ale dnes již neexistuje. Bylo to v době, kdy se ještě v takové míře, jako dnes nepoužívaly nerez materiály. Žabka byla boušená oboustranně, takže sloužila jen k odstraňování obrostu. Pak tu máme ještě KDS, ale tam je nutné věnovat zvýšenou péči o nůž po práci, protože je vyroben u uhlíkové oceli a tím pádem má silné sklony ke korozi. Očkovákem se dá bez problémů roubovat a proto bych si do žačátku koupil jen tento.