Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zřejmě to obrůstání terminálu bude zajímat více lidí, nejen pana Lajciho.Nejčastější chyba je nedočkavost ovocnáře.Chce mít stromek zapěstovaný co nejdříve nebo skokově vytvořit druhé patro pokud jde o ZK, ČK... Po výsadbě stromku ponechá nad prvním rozvětvením dlouhý terminál.Stromek prostě nemá sílu provést rozvětvení v jeho celé délce.Vytvoří pokračování terminálu a 1 nebo 2 slabší letorosty na konci terminálu.No pokud toto zopakuje ještě 2 či 3 krát, výsledek je jak na zobrazeném Šampionu.

Já po výsadbovém řezu, kdy terminál přesahuje zakrácené obvodové větve o 10÷15 cm pokračuji v dalších letech tak, že nově narostlý terminální letorost zakracuji na 5÷6pupenů.Pokud je rozvětvení s pěkným obrostem tak v pozdějších letech klidně 1÷2 pupeny přidám.Je jedno zda je to vřeteno či klasické tvary.Jde o vytvoření dřeva.Sice zapěstovávám stromek o 3÷4 roky déle ale za to mám v celém průřezu dřevo se kterým mohu pracovat dále dle zvoleného pěstitelského tvaru.

Zahradě zdar a nespěchat - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika