Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám podobný problém a zřejmě i většina malopěstitelů. Dva základní faktory - průběh počasí od konce léta až do dneška změnit nelze a stavební provedení sklepa asi jen v některých případech. A tak větrání za chladného počasí a pokud možno intenzivní - což bývá hlavně v noci, někdy však i ve dne - ke snížení teploty ve sklepě prospívá a následně, pokud se venku oteplí, je lépe větrání, přesněji proudění vzduchu zvenku dovnitř,  silně omezit. Toho světla bych se nyní asi nijak nebál. Dobrá je i vyšší vzdušná vlhkost, proudící do sklepa zvenku. Ale hmota stavby spolu s hmotou ovoce zatím nestačí natolik prochladnout, proto to následné oteplení. Noční mrazíky a snižování denních teplot ovlivní teplotu ve sklepě směrem k optimu s tím, že k urychlení zralosti ovoce uodrůd k tomu citlivých už došlo.

To nejsou žádná obecná pravidla, jde jen můj názor na základě mých zkušeností. R.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika