Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
Při vkládání příspěvků prosím respektujte pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky nesmí obsahovat díla (texty, fotografie nebo ilustrace) jiných autorů (například z knih, časopisů nebo jiných webových stránek). Příspěvky autorů, kteří nedodržují pravidla pro vkládání příspěvků, se v diskuzích zobrazují po jejich schválení administrátorem.
Připojit reakci do diskuze Grávštýnské červené a Jadernička moravská
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Obě odrůdy patří k velmi chutným. Společné mají ještě to, že rostou bujně, tvoří obrovské stromy jsou celkem nenáročné na teplo a pozdě vstupují do plodnosti. Jinak jsou každá jiná.
Grávštýnské je časně podzimní, má lahodné voňavé plody, které dlouho nevydrží.Na tak velký strom bývá plodnost spíš střední.
Jadernička plodí hojně drobných plodů, které se dají jíst hned po sklizni ale taky poměrně dlouho vydrží. Pro vysoký obsah cukru jsou oblíbenou surovinou na pálení.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG.
Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů a rozměry 4920x3218 obrazových bodů.
Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Souhlas autora:*Jako autor příspěvku souhlasím s jeho časově neomezeným zveřejněním na serveru ZAHRADA.cz
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 13 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.

Grávštýnské červené a Jadernička moravská


host - xxx.xxx.83.176 (?)
5.10.2018 14:23
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Uvažuji o zasazení těchto dvou druhů. Podle popisu zní dobře, ale neměla jsem možnost zkusit - jak by se dala popsat chuť - chutnají vám? Nemají pozdní plodnost? Dle vaší zkušenosti - trpí na nemoci? Děkuju

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Grávštýnské červené a Jadernička moravská


host - xxx.xxx.107.19 (?), 5.10.2018 14:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

já bych nevysazoval žádnou jablon podle názvu, 100 lidi, 100 chutí. Tedy najděte si tu svou.

Ujasněte si co od své jabloně čekáte, chuť má opravdu každé jablko.

PavelJC

Připojit reakci
      

Grávštýnské červené a Jadernička moravská


host - xxx.xxx.19.63 (?), 5.10.2018 15:31
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

S Gravštýnským zkušenosti nemám, nicméně obě odrůdy mi přijdou spíš vhodnější na průmyslové zpracování než do sklepa k jídlu a na uskladnění.
Jaderničku na semenáči - vysokokmen znám velice dobře.
Obrovský, dlouhověký solitérní strom který hravě přežije dvě až tři naše generace.
Tu moji bohužel zabilo jmelí které jsem nebyl schopen odstranit. Jinak by přežila i generaci čtvrtou...

Rafael.

Připojit reakci
         

Grávštýnské červené a Jadernička moravská


vyslouzil (17608) - xxx.xxx.236.1 (?), 5.10.2018 19:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Obě odrůdy patří k velmi chutným. Společné mají ještě to, že rostou bujně, tvoří obrovské stromy jsou celkem nenáročné na teplo a pozdě vstupují do plodnosti. Jinak jsou každá jiná.
Grávštýnské je časně podzimní, má lahodné voňavé plody, které dlouho nevydrží.Na tak velký strom bývá plodnost spíš střední.
Jadernička plodí hojně drobných plodů, které se dají jíst hned po sklizni ale taky poměrně dlouho vydrží. Pro vysoký obsah cukru jsou oblíbenou surovinou na pálení.

Připojit reakci
            

Grávštýnské červené a Jadernička moravská


Yasma (3) - xxx.xxx.54.82 (?), 19.9.2019 9:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Grávštýnské mám 100 let starý strom na podnoži jabloň lesní.
Ten kdo měl možnost si kousnout do dozrálého jablka Grávštýnské tak jak má být, po zbytek života bude hledat chuť která by to překonala. Dnes staří lidé mne prosí abych jim připomněl tu chuť, která jím v mládí utkvěla, když k tomuto stromu chodili. Ale jak jsem psal musí být plně výzrálé a je to jako by se zakousnul do džusu s nezaměnitelnou chutí :)
Gravštýnské jsem ve výsadbě rozmnožil a byť je to triploid pokoušim se jej selektivně křížit.
Letošní foto.

Obrázky:
Gravštýnské 2019
Gravštýnské 2019
Gravštýnské
Gravštýnské
Připojit reakci
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Chov pstruhov16:43
Teplota v kurníku8:21
Teplota v kurníku1.7.2020
Jak skladovat hobliny?29.6.2020
Border kolie do bytu?22.6.2020
Chov pstruhov20.6.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů