Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Letos vysadím vlastní roubovanec Gaskoyneho šarlatového. Jsem jako očarován jeho vzhledem a pábitelskými popisy našich ovocnářských průkopníků:

„Půvab tohoto jablka nelze porovnati s ničím podobným. Proto také každý, kdo se s ním seznámil, váží si ho neobyčejně a pěstuje je jen pro sebe. Proč by se každý ovocnář neměl seznámiti s nejkrásnějšími jablky, zejména tehdy, mají-li ostatní vlastnosti tak pozoruhodné? Kdo má srdce přístupné alespoň poněkud krásnu, jež žije kol nás, uvítá s povděkem toto jablko, o němž nebylo mnoho psáno pro poměrný nedostatek zkušeností, které však jde vstříc své slávě.
Ovoce je krásy tak svůdné, že je možno stromy sázeti jen do centra velmi dobře střežených sadů a uzavřených zahrad, kde hlídka nebo bezpečný plot zabrání hříšným úmyslům mimojdoucích, byť to byli lidé jinak poctiví"  (Kamenický Karel, České ovoce VI. Jablka II. Praha: Čsl. grafická unie, 1924)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika