Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, mám sloupovou jabloň která má výborná jablka, odrůdu neznám. Protože jsem nechala místo spoje podnože s vrškem doporučovaných 10cm nad zemí, koření velmi mělce a v letošním létě dostala i přes časté zalévání hodně zabrat, sesychá a nevím jestli to rozchodí. Četla jsem tu že místo spoje se drží nad zemí právě aby nezakořenil vršek a že v minulosti při nedostatku vysokokmenů zahradníci dělali to, že zákrsek nebo sloup zakopali aby pustil kořeny vršek a měli normální strom.

Dotaz zní, zda s tím má někdo zkušenost, zda prostě stačí sloupovku zakopat hlouběji tak aby byl spoj přikryt hlínou a pustil kořeny z vršku.

Neznám odrůdu, ale předpokládám že na sloupovky se roubují slabě rostoucí odrůdy (rozumí tomu někdo tady?), můžu tedy předpokládat že pokud se zadaří, nebudu mít zrovna bujný podchozí vysokokmen, ale spíš menší strom (myslím celkovým habitusem a celkovou výškou stromu, nikoliv zda vystříhám kmen na zákrsek/polokmen či vysokokmen).

děkuji

Sáša

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika