Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Mám spíše zkušenosti s teplými zahradami než se všemi možnými odrůdami jabloní. Do vaší zahrady bych však volil spíše o něco menší stromy a ve větším počtu. Můžete si dovolit pěstovat jakoukoliv odrůdu. Hlavně bych si však nedělal iluze o možnosti chemické ne-ochrany. Na Vysočině mají např. obaleči jableční dvě generace. Takže když vůbec nic nepostříkám, polovina jablek nezčerviví a nemusí se dávat moštovat, kvasit, rovnou na kompost apod. V teplejších zahradách a za suššího počasí se obaleči vyskytují od 1.5. do 10.9. trvale s několika (asi 4) vrcholy. Výsledkem je až stonásobný výskyt imág v letním období. Takže bez postřiku jsou při sklizni úplně všechna jablka červivá. I ta "rezistentní". Hodně ranná možná méně.

Představte si, že na jednom semenáči vypěstujete 150 kg průsvitných letních jablek, která se musí spotřebovat do 10 dní jinak začnou moučnatět. Pak si řeknete, že ranná odrůda by stačila jen na jedné větvičce. Osobně jsem vždycky toužil po slunném jižním svahu a písčité půdě, abych měl optimální podmínky pro meruňky. Proč o nich neuvažujete?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika