Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi to byla moje reakce na článek v Zahrádkáři o sovětských odrůdách jabloní. Vyjádřil jsem nejistotu, zda v Litevských podmínkách "houbovým chorobám odolná, podzimní odrůda" bude odolná a podzimní i u nás atd. Nepochybně v bývalém svazu umí vynikající odrůdy vinné révy - tam je však základním kritériem dostatek sluncohodin a sumy teplot, které není obtížné u čím dál ranějších odrůd naplnit a výsledný hrozen je sladký. Zvláště u jablek je tomu jinak, jak mě přesvědčily zkušenosti jak rozdílně může stejná odrůda fungovat v různých podmínkách co do chuti, skladovatelnosti i odolnosti chorobám, namátkou: Rubín z podhůří vs z jižní Moravy,  Granny Sm či Golden z Tirolska a od nás atd.  Kdysi jsem si takto přivezl z jihu do českých hor Winesap a nikdy nesklidil chutné a nestrupovité jablko...

Zato si kladu otázku, proč z podobných zdrojů nečerpají naši šlechtitelé, nebo ano?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika