Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pane SteSvo - Sirius - neuvedl jste zamýšlený tvar, zda zákrsek nebo vřetenový zákrsek který není závislý na ortodoxním zapěstováním kosterních větví.

Klasický zákrsek - přitáhnout levou první a druhou větev od spodu ke kmínku.Dorovnáte tím výškově narostlé větve na pravé straně.Poté provedete řez obvodových letorostů do jedné výšky ale mnohem výše než máte naznačeno vzhledem k terminálu.Při výsadbovém řezu jste nechal velký výškový odstup zakráceného terminálu od obvodových větví a chystáte se k tomu znovu.Terminál zakraťte klidně jen na 3 pupeny bude li to nutné tak, aby přesahoval zakrácené obvodové větve asi o 15 cm.Ještě to půjde.Konkurenčnímu terminálu bych dal šanci.Je o polovinu tenší než hlavní terminál.Ohněte jej do vodorovné polohy směrem do volného prostoru.Pokud by v budoucnu zlobil, dá se odstranit vždycky.Plodonosný obrost neodstraňujte!!! Pouze delší jak 30 cm zakraťte.

Vřetenový zákrsek - (volné obrůstání terminálu bez kosterních větví s vyvazováním do vodorovné plohy.Závislost rovnováhy růstu mezi obvodovými větvemi a terminálu se ruší.Terminál zakracujte na méně pupenů pro dosažení kvalitního obrůstání).Řez udělejte jak jste naznačil.Pouze na pravé straně proveďte delší řez obou letorostů a vyvažte do vodorovnější polohy a volného prostoru.Horní obrost vyvázat do vodorovné polohy včetně konkurenčního terminálu.

Zahradě zdar - Mičurin II

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika