Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Lepší sebetenčí letorost než plodonoš. Letorost se nejen lépe zpracovává, není křehký, ale i ujímavost je lepší a při dostatečně vitální podnoži není problém jej donutit k výraznému jednoletému přírústku.

Ano, R.Del. na M9 ve formě přeplozeného štíhlého vřetene asi moc roubů neposkytne. Pokud je to cizí strom, vemte nějaký papír na pozadí a před ním vyfoťte jednotlivé koncové větvičky, které si myslíte, že by šly použít. Stříhat budeme až pak ty, na kterých se dohodneme, jakým způsobem by šly "zpracovat".  Už se mi vícekrát stalo, že jsem v srpnu "loupil" jednotlivá očka s tím, že zbytek letorostu zůstal na stromě. Takto se dá uzmout očko třeba z větve, která bude kosterní a vy víte, že to konkrétní očko buď nevyraší anebo když vyraší, musel by jste jej krotit jako konkurenční výhon (do středu koruny apod.). Pro zimní/předjarní očkování na bdící očko se loupežničit nedá, protože doba mezi amputací a transplantací není v řádech několika minut či desítek minut...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 18.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika