Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Tady ani nejde o to, kterou větvičku odstranit, kterou ponechat, protože je to neprostupná houština... něco jako rozdělit čočku a hrách do dvou ošatek.Spíše bych poradil prosvětlit houštinu na místě, na základě vlastního úsudku.Ponechat vybrané plodonoše v delším odstupu od sebe, aby si nepřekážely, a každý plodonoš aby měl dostatek prostoru, světla.Zbytek mezi nimi odstranit.Ponechané plodonoše nezakracovat nůžkama, pouze některé bujné sesadit za polovinou délky na větve nižšího řádu... to jest mladší výhon, než je mateční.

Jestliže odstraníte v jednom roce z celkového množství dřeva koruny více jak polovinu obrostu,podpoří se nežádoucí tvorba vlků(nových letorostů rostoucích zpříma nahoru).Nejlépe je rozdělit radikální řez na více pozdnějarních etap,s přihlédnutím k alternaci úrody.V roce nadúrody řezat více,a naopak...když strom vynechá v plodnosti řezat méně.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika