Když jablka začínají padat, tak je to proto, že mají v sobě červika... tedy každé spadlé je červivé.Až dlouho po první vlně padají zralá.
Mýlíte se. Zkuste se projít zahradou třeba po bouřce nebo silném větru. Tak rychle by červi nestíhali pracovat.
Především je třeba padančata čistit od hlíny, hniloby,
Pod vysokokmeny v zatravněném sadu jablka kupodivu nejsou od hlíny. Nicméně jejich osprchování je na místě.
Moštovat jablka začínám až padlé z dalších vln
Moštují se vždy jablka z více vln, protože každý má snad na zahradě více odrůd a ty jsou v různé fázi zralosti. Fádní chuť letních jablek se dobře doplňuje kyselinami nezralých zimních.
Vaše téze o vykrajování každého červivého kusu s přihlédnutím k osázeným polnostem, bez mrknutí oka zní nevěrohodně.
Manželka naštěstí diskuzi nesleduje, urazila by se, vykrajuje ona, já bych podle ní nebyl dost důsledný. Každý týden zmoštujeme jen jeden lis (100kg). Červivých výkrojků jsou obvykle dva plné kbelíky.