Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Příčina je myslím v tom neuváženém axperimentu.Provedl jsem jej na čtyřech stromcích.Všechny zababčely nebo pozastavily svůj růst a vývoj.Jedno Matčino - M26 jsem vykopal na druhém se po letech objevil růstový pupen a pokračovala.Totéž na Lobo - M7.Jen ten Mollies D. svůj růstový pupen nenašel.Stromky které pokračovaly mají malé přírustky a špatně rozvětvují.Není to zrovna pěkný pohled na tyto vřetena ale ovoce které na nich roste je kvalitní a nemíním se těchto odrůd vzdát.

Co jsem tedy provedl.Odrůdy jsem normálně narouboval kopulačkou na podnože.Špičáky jsem klasicky zakrátil a proběhlo pěkné rozvětvení na korunku + pokračování terminálu.Další rok to samé ale z menší vitalitou rozvětvení.Třetím rokem jsem chtěl povzbudit rozvětvení na terminálu a proto jsem udělal na každém stromku zářezy nad pupeny u terminálu.Tři zářezy ve šroubovici nad sebou.Hrozná chyba.K rozvětvení došlo ale totálně jsem přerušil tok mízy do terminálu.Nárůst terminálu se už nekonal nebo jen krátké a slabé ocásky nepoužitelné pro pokračování stromků.Zářezy používám dále ale maximálně jeden zářez na stromku a zásadně to již neprovádím na loni narostlém terminálu.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 16.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika