Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Druhý den mi vrtá hlavou co psal pan Mičurin, a to je ta plodná diskuze která podněcuje..

Pokud takový trend (doporučovat velké stromy s minimem nutné péče a tradiční odrůdy) opravdu je, na rozdíl od pisatelova oblíbeného (menší tvary, více nutné péče, moderní odrůdy a dokonalá jablka), nemůže to jednoduše být proto, že mimo těch několika opravdových znalců zde, je tu také ta zaujatá leč lajcká většina, která to co pan Mičurin propaguje prostě neumí? To by byla má odpověď: já bych moc ráda to co on, ale prostě to neumím. A sic je zde hodně zkušných bardů co laikům na dvaceti obrázcích pořád dokola radí kterou větvičku šmiknout a kterou ne, ten složitěší (a zcela jistě ne méně krásný) způsob pěstování se z internetu prostě nenaučíme a nemáme třeba ten prostor ani ten čas zkoušet to léta a léta dokola, abychom se to naučili.

A ještě jeden pohled tu v dikuzi chybí. Ano běžní prodejci nabízejí jabloně pro laickou většinu (jo, takovýto zelený co křupe co maj v Albertě bysem chtěla, máte?). Když ten kdo hledá něco speciálního tady nepochodí, musí více hledat na internetu popř. v zahraničí či zvednout telefon a obvolávat kamenná zahradnictví.. A pak je tu ten třetí opomíjený stupeň :-) Dobří lidé tu za zahradě. Když selže první a druhá možnost, jaká je to radost když tu napíšete nešťastný dotaz Hledám to a to a nemůžu to nikde sehnat, mám to zabalit? A nějaká dobrá duše vám poradí Mají to tam a tam anebo ještě lépe Zrovna tohleto mám za zahradě, stavte se pro rouby.. Takže zoufalá nabídka pro někoho může být, ale když se lidé, co tomu rozumí a mají to rádi dají dohromady s těmi, kteří tomu nerozumí, ale mají to rádi, tak se hned zahradničí veseleji.

Sáša

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika