Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jiří II: Aby som to uviedol na správnu mieru (týka sa to samozrejme mojej lokality): MERKUR je jesenná odroda, ale výnimočná tým že sa dá jesť ihneď po obratí (koncom augusta-začiatkom sept.) a zároveň sa dá aj dlhšie skladovať. Tento rok mi niektoré Merkury vydržali až do apríla, ale už boli na konzumáciu nekvalitné. Reálne je skladovateľný tak do rozhrania februára-marca.

KARNEVAL je neskorá zimná odroda - ešte ho mám na stromoch, oberám ho väčšinou v druhej polovici až koncom októbra. Hoci má neskorú dobu oberačkovej zrelosti, nedá sa príliš dlho skladovať v kvalitnom stave - plody majú tendenciu k zošúvereniu, zvráskaveniu povrchu, strácajú vodu. Je vhodné skonzumovať ho tak do konca januára, neskôr už rýchlo stráca kvalitu. On síce vydrží aj podstatne dlhšie, ale je to už nepríliš vábne zošúverené jablko. V "shelf-life" bohužiaľ od rodičovskej Pink Lady mnoho nepobral.

IH  

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika