Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Admirál je odrůda faktů a dohadů.Její nekritická propagace způsobila mnohým ovocnářům zklamání.Připomeňme si, co se o něm píše.

Fakta : Má vynikající konzistenci dužniny, chuť, sťavnatost, skladovatelnost ale také silný sklon k hořké pihovatosti což je velice silný limitijící faktor pro sklizeň kvalitního ovoce a ztrát při pěstování - souhlasím

Doměnky : K eliminaci hořké pihovatosti což je kardinální problém existuje mnoho protichůdných názorů jaký použit pěstitelský tvar, podnož, kvalita půdy, poloha výsadby, hnojení, Ca postřiky a letní řez.Někdo tvrdí, vysadit do chudých půd a vyšší tvary na bůjnějších podnožích.Paradoxně nejlepších výsledků dosahuje pán co je pěstuje na výživných půdách černozemě Podunajské nížiny.Šlechtitel odrůdy uvádí pěstování na nižších tvarech a zakrslých podnožích (M9,M26).Totéž uvádí Fytos.Tak si vyberte - já jsem vsadil na doporučení šlechtitele.

Sliby : Vymizení hořké pihovatosti po 10÷15 letech - nevěřím  

           Okrajování postižených plodů - neřeší příčinu choroby.

Jen doplním, četl jsem, nejvíce antioxidantů a prospěšných látek v jablku je ve slupce a těsně pod ní.Čili to nejlepší odstraníte o estetické stránce vzhledu plodů nemluvě.    

Závěr: Přesto bych do větších zahrad doporučil vysadit jeden stromek a počkat jak se projeví v plodnosti.Rozhodně se neunáhlovat k hromadné výsadbě nebo přeroubování jiných stromů pokud nevíte jak bude Admirál ve vašich podmínkách reagovat.Pokud se daří pěstování, je kvalita plodů Admirála 1A.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika