Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Možná už s odstupem času od původní diskuse nikdo můj příspěvek číst nebude, ale i tak nemohu odolat napsat svůj názor. Zvonkové vysadil můj tatínek více jak před 30 lety na zahradě v SČ (o kterou jsme bohužel přišli). Nikdy před ani po tom jsem tak úžasně chutné jablko neobjevila. Těžko si proto vybírám v ovocnářských prodejnách jablka k uskladnění na zimu, protože se nemohu ubránit srovnání s ním. Pro mne je nenahraditelné - bylo vždy bezkonkurenčně chutné - jeho nakyslá chuť měla švih - teď mi všechna ostatní připadají úplně bez chuti - jako tráva, mdlá, případně nasládlá, ani nevoní a nic co by mi přišlo k chuti (neumím si představit, že bych měla chuť po nich v misce sáhnout, kupuji je tedy jen abych něco koupila a konzumovala - žádná radost). Ještě tak typu rubín - ten má voňavou chuť, ale ta nakyslá zvonkového má ještě něco navíc, jako prémii nabízelo vůni, šťavnatost, krásnou bílou křupavou dužinu a dlouhou trvanlivost - nejdelší ze všech a až do konce bylo moc dobré a chutné, netrpělo chorobami. Moc mne mrzí, že se nedá pěstovat ve stěně - v novém domově totiž na jiný typ jabloně nemáme místo. Stejně si ho zkusím sehnat na co nejnižším kmínku, vysadit podél zdi a udržet ho v nízkém vzrůstu (abych nenarušila sousedské vztahy) a budu ho považovat za poklad na naší zahradě a dar, pokud se mi podaří nějaká jablíčka sklidit.