Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Jsem rád, že tato má oblíbená odrůda vyvolala v těchto dnech "bouřlivou debatu". Minimálně na téma, kde jsi sehnat.

Ač jsem velkým stoupencem holovouských a zejména pak střížovických "rezistentních" novošlechtění, musím dodat, že mě mrzí, že se nepokouší vnést častěji do nových odrůd i "úplně jinou krev". Dle mého je to způsobeno více faktory: 1) Márketová kultura Goldenů, Gal apod. 2) Při debatě s nimi si matně vzpomínám, že zmiňovali výraznou heterozi po křížení se "starými odrůdami". Něco na tom asi bude. Když se člověk kolikrát podívá na rodokmeny největších novinek figuruje v předcích Golden i 4x. Takové potmostvo musí být už "téměr homozygotní".laugh (Něco jako potomstvo z výsevu pecek samosprašných broskvoní X potomstvo z pecek třešní.) Což je žádoucí pro šlechtitele (méně semenáčů, více zajímavých novošlechtění s kvalitními chuťovými vlastnostmi), ale z dlouhodobého hlediska cesta do pekel (tlak chorob, uniformita chutí).

Věřím však, že šlechtitelé si toho začínají být/jsou vědomi (viz Admirál) a budou sahat čím dál více i do genotypů jako Grávštýn, Gascoigneho a jiné chuťovky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika