Williamsova vo vyske 450 mnm a viac
|
|
 |
 |
host - 81.42 (?) 14.4.2014 16:30
Je to velmi divné, že will. po deseti letech ještě nekvete. Toto nemá s opylovačem co dělat. Otázka je, zda je to vůbec Will., nebo taky semenáč.
Mně kvete Will. už ve školce a to někdy i na pyrus communis(semenáči) a v každém případě na kdouli nebo Pyrodwarfu. S kácením bych počkal, pokuásil bych se stromek přeroubuvat. jinak jak píše pan Moudivláček, je třeba více informací o stromku.
Wendy
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 44.66 (?), 26.10.2013 10:53, zobrazeno: 8105x
Dobry den.. mate niekto prakticke skusenosti s pestovanim hrusky williamsovej [aj cervenej ], vo vyske 450 mnm a vyssie? ako sa jej dari? ake ma plody a rodivost?.. nikto o tomto nic podobne nepise, teda aspon ja som o williamsovej nic take nenasiel..dakujem vam
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 44.66 (?), 29.10.2013 10:39
dakujem pekne pan Vysloužil, ja som 450 mnm.. a niesom v mrazovej doline tak vyskusam aj cervenu aj zltu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 158.92 (?), 13.4.2014 13:53
Mám skromný dotaz. Může mi někdo poradit proč hruška wiliamsová červená nekvete a prakticky již 10 roku čekám jestli tuto urodu se mi podaří ochutnat. Prováděla jsem řez, prováděla jsem kroužkování a stále se objeví pouze listy. Již letos jsem byla rozhodnutá že tento stro zlikviduji, ale stále se mi chce věřit, že se někdy urody dočkám. Hruška je v kraji asi 250 m.nm. Poradí mi někdo? Děkuji.
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 13.4.2014 14:00
Doplňte chybějící informace,přidejte foto stromku:1)název,typ podnože,2)hrušňová rez,3)nejbližší, vhodný opylovač,4)ohýbání letorostů,5)za jakým účelem, a jakým způsobem bylo provedeno kroužkování,6)vitalita nových přírůstků7)hnojení-čím?
|
|
 |
|
 |
 |
|
galloway pippin - Diamantový Zahrádkář (1410) - 179.38 (?), 13.4.2014 16:07
Hrušeň je cizosprašná rostlina,a ke zdárnému opýlení potřebuje vhodného opylovače v blízkém okolí.Vhodného proto, že se hrušně mimo jiné dělí taky podle doby ve které kvetou, lze je rozdělit do čtyř základních skupin.Jestliže se odrůda, která kvete v první časové skupině sejde s odrůdou, která kvete ve čtvrté skupině, jejich kvetení se nesejde, tedy k opýlení nedojde.Ideální situace nastane, když se odrůdy sejdou v rámci jedné časové skupiny kvetení.K opýlení může dojít i se sousední květní skupinou, ale časový průnik kvetení je kratší.Vzájemná inkompatibilita odrůd hrušní mě není známa.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.42 (?), 14.4.2014 16:30
Je to velmi divné, že will. po deseti letech ještě nekvete. Toto nemá s opylovačem co dělat. Otázka je, zda je to vůbec Will., nebo taky semenáč.
Mně kvete Will. už ve školce a to někdy i na pyrus communis(semenáči) a v každém případě na kdouli nebo Pyrodwarfu. S kácením bych počkal, pokuásil bych se stromek přeroubuvat. jinak jak píše pan Moudivláček, je třeba více informací o stromku.
Wendy
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 0.146 (?), 14.4.2014 18:20
moje zkušenosto s clappovou po deseto letech v lonském roce prvně kvetla a zarodila košík výbornech chutnejch plodu na dvou stromcích protože jsme dělali výsadbu kolem pole jabloně přemístnili jsme tam i hrušně ujmuly se a už krasně kvetou
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|