Vadí tůje hrušni
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 208.136 (?), 27.2.2014 18:34, zobrazeno: 25406x
Dobrý den rád bych poprosil o radu.před lonskou zimou jsem vysadil slivon, jablon a hrušen máslovku první dve za dobu od výsadby vyrostli minim.o třetinu ale hrušen prostě stojí.Né že by chřadla je normální ale vubec neroste.Slyšel jsem že jako jeden z mála stromů nemá rád ve svem okolí tuje.Mám cca 20 m.od ní 2 vzrostlé tůje tak chci vědět jestli je to pravda v tom případě by šly tůje do kopru.Díky za radu jo a všechny jsem sadíl ve stejný čas i stejným zpusobem jenom ta hruška ne a né zabrat, díky za radu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.126 (?), 27.2.2014 18:46
Hlavně aby v okolí nebyly jalovce.Na vzrůst sice taky nemaj vliv ale na rez hrušňovou už jo.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.42 (?), 28.2.2014 19:59
Je to jako ve filmu "Jáchyme hoď ho do stroje". Jalovce nebrat!!!
Wendy
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Josef. - Diamantový Zahrádkář (2694) - 228.162 (?), 1.3.2014 9:48
I tady by se dal použít citát: "Je to marný, je to marný, je to marný".
Josef.
PS.: Jsem však rád za každou osvětu.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 42.229 (?), 1.3.2014 19:08
No podnož nevím lhal bych ale hrušen je máslovka, na podzim měli všechny tři stromky na listech puchyřky tedy spíš koncem léta a nejhuř se toho zbavovala ta hruška ale zvladli to, tak nevím asi počkam a pak uvidm, díky za rady.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.124 (?), 27.2.2014 18:46
Túje hrušni nijak nevadí, z důvodu rzi hrušňové (mnoho vláken tady) nemá ráda jalovec čínský a jalovec klášterský (chvojku).
Jinak u mne to "zabrání" v růstu trvá hrušním také déle... Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 1.3.2014 16:39
Kéž by Vaše tvrzení, Lído,bylo stoprocentní.Mám na dvorku túji, vysokou 12m a na ní přezimuje 10 kalousů.Jak bych byl nerad, kdyby musela padnout kvůli hrušním! Živou myš jsem už nejmíň 10 let u domu neviděl, jen jejich mumie.Ale to kalouskům toleruji.Vidím jen, kolik jich po zahradách zkonzumují.Túje stojí těsně a riskantně u garáže, na garáži nepáchá však sebemenší(na rozdíl např.od ořešáků ) škodu. Co vy ostatní na to?Rzivost na blízké zahrádce je rok od roku ale dotěrnější... AB
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|