Určení odrůdy - byl jsem napálen?

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?) 
5.10.2017 9:33

Nemohu souhlasit s p. 67 107. Pěstovat Boscovu na vysočině v okolí Žďáru n. Sáz. je odsouzeno když ne k debaklu, tak k hodně průměrným hruškám. Naopak Konference přinese bohatou úrodu chuťově skvělých plodů i tam, kde by to u hrušek málokdo čekal.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 248.218 (?), 5.10.2017 21:32

Kompot?? V životě se mi nestalo, aby mi zkvasila celá várka kompotů, až kdysi z Konference - všechny do jednoho. A k jídlu mi také nechutnala, tak už je pryč.                    Lída

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.135 (?), 5.10.2017 21:54

v životě se mi nestalo, aby mi zkvasila celá várka kompotů... Dovolím si předpoložit, že za to určitě nemohly ty hrušky. Chyba bývá nejčastěji v rukách. Nám zatím nezkvasily žádné, Konference, M. Verté, Solanky a řada vesnických noname. Mně (i jiným) Konference chutná, Vám (i jiným) ne. To už tak bývá.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 236.1 (?), 5.10.2017 21:57

Při vší úctě ke znalostem a zkušenostem paní Lídy - když zkvasí celá várka kompotů, není to vina odrůdy, nýbrž kuchaře.
   Teoreticky může být příčina ve špatných víčkách či teploměru, ale na ovoce bych neúspěch rozhodně nesváděl.

host - 248.218 (?), 5.10.2017 22:49

Jo jo, ale na něco jsem to svést musela, naštvalo mne to tehdy moc. Dodnes nevím, čím to bylo. Nikdy mi žádné kompoty nezkvasily, pokud nějaké víčko nechytlo, tak se snědl hned. A že jsem se různých kompotů něco nadělala...           Lída

Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1994) - 224.76 (?), 6.10.2017 8:56

Konference na přímý konzum je výborná - musí se ale nechat dojít, tak jako většina odrůd, do konzumní zralosti. To co se teď prodává ihned po sklizních se k přímému konzumu nehodí. Vzpomínám si na loňské Konference a Bohemiky - při koupi "nejedlé", po cca měsíci a půl ležení výborné.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.135 (?), 6.10.2017 9:10

Matně si vzpomínám, že se tu už o tom psalo. Že chladírenské Konference z hypermarketů bez problémů dozrávají a jsou dobré.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 12.10.2017 13:21

... ale celkom priemerná Konferencia

Konference je naprostá jednička. Sice je běžně dostupná v obchodech po celý rok, přesto jsem si ji narouboval na Astru, jako mnoho dalších odrůd. První plody vůbec nezklamaly. Chuťově dokonalá odrůda. Právě proto, že je všude k mání, tak možná leckomu zevšední. Bohužel.

host - 57.144 (?), 26.2.2018 12:04

Áno, vždy budem trvať na tom že Konferencia je chuťovo absolútné priemerná hruška, sladké blato. Chýba jej korenitosť. Predovšetkym Avranšská (známa aj ako Gutte Luise - dobrá Luiza) a možno aj Hardyho sťaby jesenné hrušky, dobré opelovače sú vhodné do vyžších polôh. Chuťovo sa im dáke Konferenčné blato nevyrovná ani na míle. Naviac je Konferencia škaredá - na rozdiel od Avranšskej. Tá Hardyho asi radšej podpník dula, na plánke sú to asi obrovské stromy, veľké ale oválne hnedé ovocie, jedol som ich len raz z obchodu, boly fajne. Avranšská je ešte vyžší level s ňou mám skúsenosti ako zo starým stromom v 600 m. n. m., ktorý idem preštepiť. Ešte aj Merodová - hoci zlý opelovač, no kvalitu a nenáročnosť má... 

Poznámka, na mladom strome budú zrejme väčšie...

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6652) - 9.135 (?), 26.2.2018 12:37

Řekl bych, že s píš provokujete, než pravdivě hodnotíte. To co je na fotce, svým vzhledem Konferencím i v mých podmínkách nesahá ani ke kotníkům, i když je to červené. Pokud jde o chuť, já jsem za ni U NÁS vděčný. Když je někdo v I. poloze na černozemi, může mít jiné požadavky.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Koš na čidlo9.5.2025
Koš na čidlo8.5.2025
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz