Mšice - invaze

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.223 (?)
15.6.2010 23:05

Mšice sají na koncích letorostů, kde je nejvíce šťávy. I ze staré větve přeci vyrůstá letorost. Pokud jsou konce větévek silně napadené, je lépe ho odstřihnout, případně odstranit celou větvičku. Do konce léta dorostou další. A následně potom postříkat některým insekticidem, třeba Mospilanem. Já jsem včera takto ošetřil vřeteno třešně.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 196.170 (?), 15.6.2010 6:26, zobrazeno: 3884x

Dobrý den,

hrušně pěstuji již několik let a ledacos jsem už viděl, nicméně to co mám letos jsem ještě neviděl. Na hrušních mám invazi mšic, což by nebylo nic divného - vzhledem k počasí, ale mšice jsou v chuchvalcích přilepené i na větvičkách a to i na těch loňských. Nejsou to takové normální mšice co znám z minulých let, ale jsou hnědé. Mravenci je normálně obhospodařují jako ty zelené mšice. Je normální aby mšice okusovaly i starší větve? Nebo to jsou nějaké nové mšice třeba z Argentiny. Něco jako slimák ze Španělska, nebo beruška z Japonska?

Vinšálek - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1862) - 82.223 (?), 15.6.2010 23:05

Mšice sají na koncích letorostů, kde je nejvíce šťávy. I ze staré větve přeci vyrůstá letorost. Pokud jsou konce větévek silně napadené, je lépe ho odstřihnout, případně odstranit celou větvičku. Do konce léta dorostou další. A následně potom postříkat některým insekticidem, třeba Mospilanem. Já jsem včera takto ošetřil vřeteno třešně.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Rozetové kování montáž9.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz