|
Louise Bonne
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 4.10.2016 6:27
Nemyslím si že Boscova je chúťově nejlepší ze všech existujících hrušní. Její aroma, ani jemnost a konzistence dužniny úplný Top není. Jsou ještě lepší a jemnější chuťovky. Je jasné že musíme zabrousit do starých sort hrušní.. Namátkou Napoleonova, Esperenova máslovka, Hájenka, Děkanka robertova, nebo nepřekonatelná Koporečka. Boscova se rozšířila ani ne tak kvůli nejlepší chuti, jakkoliv uzávám že výborná je, ale spíše kvůli dobrému poměru mezi chutí, odolností, úrodností, nebo třeba schopností přinášet vyrovnané plody, podobně jako Konference, což je mimochodem dle mého její semenáč. Pro úplný Top level hruškové chuti musíme ale zabrousit jinam...
Ing. Fidla
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 4.10.2016 9:44
No ale potom samozřejmě budou nejchutnější odrůdy nejvíce známé! Typický případ je Rubín, jeho chut přitom není ani tak výjimečně dobrá, jako spíše líbivá... To že Konference je semenáč Boscovy samozřejmě usuzuju pouze na základě podobnosti, jak plodu, tak i habitu stromu a v podstatě i chuti a konzistence dužniny. Osobně bych se docela divil, kdyby tomu tak nebylo. Tu informaci co napsal pan Hlavatý slyším prvně, vždy se uvádí nahodilý semenáč.. Nu ale víme, jak je to s těmi ověřenými informacemi v této branži což?
Labužníkům toužícím po Top hruškové chuti bych doporučil navštívit Mostecko a natrhat se v alejích bednu Koporeček, dá se jich tam najít stále dost...
Ing. Fidla
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 189.156 (?), 4.10.2016 11:13
To co napsal pan Vysloužil v podstatě vysvětluje to, proč jsou staré odrůdy mnoha lidmi považované za méně chutné- málokdo je totiž zná! Když jim potom přinesete dobře vyzrálý plod odrůdy jež byla považována za velmi chutnou jsou překvaeni až šokování kvalitou a taky originalitou chuti. Před lety na jedné naši degustaci holovouský malináč s přehledem porazil veškeré žhavé novinky i zasloužilé klasiky jako Rubín, nebo Šampion... Přitom, kdo z nás ho má ještě dnes doma hm?
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 11.39 (?), 4.10.2016 11:20
No ale potom samozřejmě budou nejchutnější odrůdy nejvíce známé! Typický případ je Rubín,
To je asi pravda, ale právě tu známost odrůdy mají na svědomí jejich dobré vlastnosti a jedna z nich je právě chuť. Pravda, jsou jiné známé odrůdy, které bodují jinými atributy - např. Idared. Každý ho zná, ale za nejchutnější rozhodně nepovažuje nikdo.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4, 5
|
|
|
9 rychle rostoucích stálezelených stromů
Stálezelené stromy vytvářejí na zahradách krásné přírodní ohraničení, které lze použít místo tradičn...
Návod, jak na odplevelování při péči o trávník
Odplevelování trávníku je důležitý proces, který udržuje vaši krajinu zdravou. Když se na trávníku n...
Nejlepší rostliny pro rajčata a tipy, jak zajistit, aby se jim dařilo
Pokud uvažujete o pěstování rajčat na zahradě, měli byste zvážit pěstování doprovodných rostlin. Dop...
Závěsná velikonoční vajíčka: kreativní DIY projekt pro jarní výzdobu
Pokud hledáte velikonoční výzdobu, která je elegantní a zároveň snadno zvládnutelná jako DIY projekt...
Pěstování jahod: nejlepší tipy pro obrovskou úrodu
Vyzývám vás, abyste našli jahodu, která by chutnala stejně dobře jako ta, kterou jste si sami vypěst...
|
|
|
|