Jakou odrudu vysadit?

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?)
18.10.2007 14:06
Dobrý den paní Evo. Já bych si vysadil Boscovu lahvici a nebo Konferenci (má menší vzrůst). Jsou to nenáročné odrůdy s chutnými plody. Zrají v září.Koncem srpna zraje Clapova máslovka. Tu však k vůli vosám a sršňím musíte brzy zkonzumovat. Je celá řada odrůd, které by ve Vašich podmínkách plodily, ale vycítil jsem, že chcete vsadit na jistotu. Vyžadujte stromky na podnoži hrušňový semenáč (ne na kdouloni). Pokud jsou u Vás v sousedství okrasné jalovce, objeví se na listech choroba Rez  hrušňová. Není to však choroba která by Vás připravila každoročně  o úrodu. Kdyby jste chtěla zkoušet novinky, tak se ozvěte. Přeji hezký den.
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 184.144 (?), 18.10.2007 13:29, zobrazeno: 5116x
Mam malou zahradu a chtela bych nejakou univerzalni hrusen. Asi letni nebo podzimni, aby moc nenarostla, pravidelne plodila, dala se jist i kompotovat a hlavne aby byla pestitelsky nenarocna a odolna vuci chorobam (jsem naprosty amater). Zahradu mam zhruba ve vysi 300m.n.m. (dari se i merunce Karole i kdyz obcas zmrzne v kvetu jako letos). Dik predem za rady Eva.

Josef Zavřel - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (285) - 45.6 (?), 18.10.2007 14:06
Dobrý den paní Evo. Já bych si vysadil Boscovu lahvici a nebo Konferenci (má menší vzrůst). Jsou to nenáročné odrůdy s chutnými plody. Zrají v září.Koncem srpna zraje Clapova máslovka. Tu však k vůli vosám a sršňím musíte brzy zkonzumovat. Je celá řada odrůd, které by ve Vašich podmínkách plodily, ale vycítil jsem, že chcete vsadit na jistotu. Vyžadujte stromky na podnoži hrušňový semenáč (ne na kdouloni). Pokud jsou u Vás v sousedství okrasné jalovce, objeví se na listech choroba Rez  hrušňová. Není to však choroba která by Vás připravila každoročně  o úrodu. Kdyby jste chtěla zkoušet novinky, tak se ozvěte. Přeji hezký den.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 85.27 (?), 18.10.2007 15:27
Já bych se, zejména na malé zahradě, klonil ke Konferenci. Je méně náročná než Boscova a tvoří podstatně menší koruny než Clappova. Řekl bych, že obě překoná plodností.

host - 184.144 (?), 18.10.2007 15:42
Moc dekuju obema panum za radu, mate pravdu, chci  vsadit na jistotu, protoze moc mista na experimenty nemam, tak si dam rada poradit. Eva
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Robotická sekačka na chalupu6.6.2025
Filtrace kohoutkové vody6.6.2025
Robotická sekačka na chalupu5.6.2025
Robotická sekačka na chalupu3.6.2025
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?29.5.2025
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz