Jakou odrudu na hruskovici?
|
|
|
|
 |
 |
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18317) - 65.50 (?) 12.10.2009 18:06
V každé drogerii i v potravinách.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.120 (?), 10.11.2009 20:34
Hledal jsem, hledal, nějaké informace, nakonec jsem narazil v pomologii hrušní i na ty Škaredky. Jinak řečeno Václavka, Cikánka, Otrubka, Smolinka ap. - oficiálně Špinka či Šedá letní. Skoro všechno mě na ni sedí, jen se mě zdá, že jsem měl ty plody jaksi větší a těžší, než popisují. Budu to během roku ještě ověřovat (pupeny, květy, umístění stopky či tvar kalichu, váhu plodů ap.).
Rozkošný F.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
f.rozkosny - Stříbrný Zahrádkář (120) - 184.28 (?), 13.11.2009 11:17
Díky za snahu, ale ta Thirritiova to asi též nebude. Ta se má údajně sklízet od konce září do poloviny října a měla by mít na sluneční straně načervenalá líčka. Za posledních asi 10 let jsem měl vždy dočesáno koncem září, pořípadě nejpozději začátkem října a též jsem nikdy nezaregistroval červené líčko ani náznakem. Žádný plod hrušky již nemám (jedině oloupané a nakrájené v zavařovacích sklenicích nebo v kapalném stavu v demijonu), abych to mohl porovnávat s nějakými obrázky z pomologie hrušní. Zkusím se zaměřit na ty pupeny, borku ap. O tvaru koruny se mnoho hovořit nedá, neboť tehdy ještě žijící tchán, asi před těmi x lety, uřezal vrchní část koruny a též ji hodně omladil. Já jsem pak mnoho let, vždy ale až v předjaří, bojoval s v vlky.
Ještě jednou díky za názory a doufám, že přijdou ještě další a my to vyřešíme.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 54.125 (?), 29.3.2010 15:38
:-) Kdo by se vozil s hruškama!!! Jelínek má přímo v Chile ovocný lihovar a dováží jen hruškovicový koncentrovaný destilát. Mimochodem fakt vynikající. :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |