Hrušně jsou jedním z mála ovocných druhů jejichž plody jsou prodejné jako stolní ovoce i z přestárlých starých stromů...
To co píše Ing. Fidla, platí určitě pro třešně, a to jak ohledně řezu, tak prodejnosti plodů. Pro hrušně taky, ale ne úplně pro všechny. Obecně platí, že hrušně jsou - ve srovnání s jabloněmi - poměrně dlouhověké stromy, o srovnání s peckovinami ani nemluvě. Kolem silnic i v zahradách vídáme plodící hrušně hodně přes 100 let staré. Jejich kondice a věk, je m.j. dána právě tím, že se neřežou, nevyčerpávají živiny neustálou obnovou mladým dřevem. Existují ovšem odrůdy, pro které to neplatí - Williamsova, Konference, Karina,...(a neustále jich přibývá), které se bez řezu a pravidelné péče neobejdou. Anebo obejdou, ale za cenu zababčeného stromu a brakovitého ovoce. Proto je volba správné odrůdy (semenná podnož je bez diskuze) při výběru hrušňové sazenice kruciální.