Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Stromek dorazil, snad je to opravdu hrušeň a dle očekávání špičák, takže si budu muset korunku zapěstovat sama. No ono jsem s tím tak trochu počítala, na kdouli by to byl nejspíš stejně zákrsek a já chtěla spíš čtvrtkmen s výškou kolem 1 metru. To se mi ale asi stejně nepovede, protože stromek je od roubování dlouhý právě ten 1m a čekat na založení korunky další rok, než ještě povyroste, to už se mi moc nechce. Takže bych měla zase pár dotazů:
1. Předpokládám, že když je to špičák, tak nic na podzim zastřihávat nemám, až v předjaří, je to tak?
2. Dočetla jsem se, že se má nechat 6 pupenů na korunku a ty spodní vylámat. Kdy je vylámat, hned při řezu, nebo až budu mít jistotu, že ponechané pupeny raší?
3. Někde se uvádí, že se mají vylomit pouze 2 pupeny pod korunkou, nižší nechat rašit a odříznout až v srpnu. Jaký to má význam, neubírá to sílu růstu větví korunky?
4. Je nějaká minimální délka o kolik se musí špička zastřihnout?
5. K vrcholu se špičák trochu ztenčuje, mám raději založit korunku ještě v té silnější části, nebo nevadí, když jí založím až v té slabší nahoře?

Stromku jsem zatím zasypala kořeny hlínou a zalila, sázet ho budu až v neděli, dřív se ke tchánovi za světla bohužel nedostanu. Mám ale ještě dva dotazy k sázení:
1. Kořeny mi přijdou docela dlouhé, pokud to budu sázet, jak je doporučováno - potřásat stromkem nahoru-dolů a přitom ho trochu povytahovat, tak zůstanou dost do hloubky a málo do šířky. Nemám je raději rozprostřít do šířky a hlínu mezi ně dostrkat ručně?
2. Ve většině návodů na sázení bylo, že se má stromek zasadit hluboko jako ve školce, že je to na kmínku poznat. Já tam ale nic nepoznám (viz foto, bohužel dost nekvalitní, focené za šera a podexponované). Jediný výrazný předěl (světlý kmínek, tmavý spodek) je až v místě štěpování, ale to je mi zase divné, že by byla ve školce zasazená tak hluboko. Pod štěpováním už žádný předěl poznat není. Jak hluboko stromek zasadit? Aby byla zem zhruba mezi prvním kořenem a štěpováním? Nebo je minimum štěpování nad povrchem 5 cm?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 10.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika