Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Opět čtete málo pozorně, u tchána bude také Clappovo, bude naroubovaná na Eriku. Právě kvůli tomu, že chci tuhle odrůdu zachovat a bylo mi doporučeno, že není dobré roubovat hodně rostoucí Clappovo na málo rostoucí Konferenci, tak jsem se rozhodla pro kdouli. Jak poroste hrušeň u tchána samozřejmě nevím, ale i on tam kdysi hrušeň měl, také to byla pravděpodobně Clappovo a byl to obrovský strom. Já už ho neviděla, když jsem poznala manžela, tak už tam nebyl.

Já přece po nikom nechtěla, aby mě řekl, jak moc bude růst hrušeň u tchána na různých podnožích. Chtěla jsem porovnání podnože S1 s ostatními kdoulovými podnožemi. Chtěla jsem zjistit, zda nemá nějaké zápory oproti jiným podnožím. Také mi nebylo jasné, zda když se uvádí, že je napadána hnědou skvrnitostí listů, zda tuto náchylnost přeberou i odrůdy na ní naroubované. A také mi nebylo jasné, co si mám přesně představit pod tím, že později ukončuje vegetaci. Zda to znamená, že později opadá listí a jestli to něčemu vadí.
Můj dotaz byl tedy směřován především k těm, kteří mají hrušně na této podnoži. Netušila jsem, že většina zahrádkářů - sadařů druh kdoulové podnože vůbec neřeší. Stejně tak jsem netušila, že má tolik pěstitelů s růstem hrušní na kdoulových podnožích problém. To mě trochu vyděsilo. Závěr tedy byl, že musím vyzkoušet sama, jak mi to poroste a píšu to také v příspěvku, na který jste reagoval. Takže opravdu té vaší reakci vůbec nerozumím. Píšete že nevnímám rady a chci vše rozebrat, ale na v podstatě uzavřenou diskuzi jste zareagoval vy, navíc příspěvkem s nulovým přínosem. Já se jenom hájím.

Pokud tedy hrušeň na podnoži S1 nebo jiné kdoulové podnoži nemáte, ani jinak nechcete pomoct, tak není třeba reagovat. Pokud někdo hrušeň na podnoži S1 má, budu za jeho postřehy samozřejmě moc ráda.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika