Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc děkuji za rady.

Boscova flaška - kdo jí má v ideálních podmínkách, tak jí hodně chválí, ale obávám se že to u mě nebudou, přece jenom nejsem na jihu Moravy, nebo dokonce Slovenska. Láká mě vyzkoušet jeden roub, ale odrazuje mě pozdní nástup do plodnosti. Když po nějakých 5-7 letech zjistím, že u mě dobrá nebude, tak už bude pozdě větev odříznout.

Děkanka Robertova - také hodně chuťově vychvalovaná a také se obávám, zda by té chuti dosáhla i v podmínkách západu Čech. Navíc možná bude u této staré odrůdy problém sehnat roub.

Nojabrskaja - zajímavá odrůda, ale moc informací jsem o ní bohužel nezjistila ani pod jedním z jejich názvů, přestože zahradnictví jí běžně nabízejí. Jak je to např. s opylením, kdo je vhodným opylovačem? A je dobrá i v méně vhodných polohách?

Erika - většinou jsem na ní četla chválu, mohla by prosperovat i v mojí poloze. Má ještě někdo zkušenosti s dalšími kříženci Boscovo flašky a Drouardovo, porovnání chuti, plodnosti, růstu?

Pan Vysloužil by mohl být nejblíže mým podmínkám, jaké máte zkušenosti, kterou zimní odrůdu by jste doporučil? Z podzimních jsem někde četla, že je u Vás asi nejlepší Konference.

Možná ani ty Pardubice nebudou tolik vzdálené mým podmínkám. Sice jsou zhruba o 100 m níž, ale zeměpisné poloha je podobná. Kterým hruškám se pane Petře daří nejvíc u Vás?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika