Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Toho prošvihnutí Oleoekolem je škoda, protože proti roztočům je velice efektivní, kdy udusí nakladená zimní vajíčka, či již vylíhlé houseky. v současné době bych ho už nedoporučoval. Samotné Calypso na roztoče také neúčinkuje.

Při aplikaci Omite je nutné, aby v době aplikace byla teplota vyšší než 17°C(optimum je kolem 20°), ale pozor, při teplotách nad 23°C je fytotoxický (pálí) a je ho nutné aplikovat časně ráno nebo večer.Jeho účinnost se zvýší přidáním smáčedla(např.Silwet).

Velmi dobrým řešením je také ošetření Tmix Omite+Nissorun. Nissorun má velmi dobré translaminární účinky(zahubí vajíčka či larvy na druhé, případně neošetřené straně listu). Dospělce nehubí, ale sterilizuje, takže z nakladených vajíček se už larvy nevylíhnou.

Dalším dobrým řešením je Sanmite, který nemá omezení vzhledem k teplotám a likviduje všechna vývojová stádia škůdce.Bohužel se prodává pouze v balení 0,5kg. Takže jedině trochu od nějakého zahradníka. Velmi často se používá v ovocných školkách, protože vlnovníci rádi napadají jednoleté a dvouleté očkovance.

Všechna ošetření je třeba asi za 14 dní opakovat snad s vyjímkou kombinace s Nissorunem, u kterého je udávána doba účinku minimálně 3O dnů.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika