Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Z cca 20 vysazených ovocných stromků napříč druhy mi nepřežily jen dva- a obě to byly Kariny. Výsadba 2014 trpěla během suchého a horkého léta 2015 až na podzim zašla úplně, výsadba 2015 uhynula už během zimy. Nedal jsem si říct a na podzim si jí pořídil potřetí, jako kontejnerovaný stromek, se kterými nemám zkušenosti a navzdory tomu, že jsem kontejnerované stromky považoval vždy za "druhojakostní" a především neúměrně drahé. O Karinu však stojím a proto jsem to risknul.
Kupované stromky nejevily nějaké značné poškození, je ale pravda že oba z obou let byly ve srovnání s dalšími (hrušněmi) méně vzrůstné. Kořenový systém vypadal zdravě, bohužel jsem se nedočkal žádného přírustku, v prvním roce jen z pupenů vyrašily listy, které se udržely díky zálivce až do podzimu, v posledních týdnech už asi jen na mrtvém dřevě.

Netuším jak moc to mohlo být dáno odrůdou (asi až tolik ne), každopádně je zajímavé, že ostatním stromkům se daří, a to některé z nich byly při nákupu v daleko horším stavu. 

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 17 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika