|
Ryzec pravý
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 23.7.2017 10:28
Na první fotce je vidět suché větvičky smrku. Bude to tedy ryzec smrkový. Už jsem psal, je celkem dobrý taky. Může být jemně nahořklý, ale to zas tak nevadí. Osolený, na plech do trouby, můžete přidat jen velmi malinko vody, protože smrkový bývá sušší, na 170 a až se voda vysmaží, vypaří, je hotový. Ryzec na klasickou smaženici, to mě nejde. P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Walter - Diamantový Zahrádkář (1252) - 168.103 (?), 23.7.2017 10:21
Z literatury Velký atlas hub: Ryzec smrkový-podobný ryzci pravému, ale s delším třeněm, nevýrazně pásovaným(především na okraji) nebo nepásovaným, červenooranžovým, ve stáří a po poranění výrazně zelenajícím kloboukem, okrově oranžovými zelenajícími lupeny a dužninou a oranžově červeným mlékem, které se po chvíli zbarvuje vínově červeně. Roste pouze pod smrky. Takže: je podobný pravému, a pro rozlišování v praxi pro houbaře není důvod. Ryzec pravý, smrkový i lososový mají stejný jednoznačně rozpoznatelný znak- oranžové mléko, jsou jedlé a rostou ve stejnou dobu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 23.7.2017 10:56
Růst ryzce smrkového a borového se překrývá, ale smrkový začíná růst o hodně dřív než roste borový, nebo tedy zaužívaný název pravý.
Ryzec syrovinka je taktéž výborný. Škoda, že najdu tak pár plodnic. Rostou jednotlivě, ještě jsem je nenašel v nějakých shlucích. Jinak, co roní mléko je ryzec a není zde žádný nebezpečně jedovatý druh. Jako u holubinek. Jen velmi lehce jedovaté nebo spíše nejedlé. P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 23.7.2017 11:32
1. Rozlišovat ryzec pravý, smrkový, lososový, atd.moc dobře nejde, jsou si podobné, vechny roní oranžové mléko, skoro stejně chutnají a rostou ve stejnou dobu.
2. Pravda, smrtelné otravy z ryzců asi nejsou, i tak se hodí jedlé druhy, které sbíráme, dobře znát.
3. Ryzce se dají sušit docela dobře. Když bylo hub hodně, sušil jsem každý druh houby zvlášť - ochuceným pokrmům dávaly tak rozmanité chutě.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
Trendy ze sítí 17. týden – terasy
V 17. týdnu se zaměřujeme na trendy ze sítí, konkrétně na inovativní přístupy k terasám, které spočí...
DIY nástěnná závěsná výzdoba vašeho domova
Hledáte nový DIY nápad na výzdobu stěn? Vyzkoušeli jste obrazy, cedule, obrazové koláže, plovoucí po...
Okouzlující pohádkové zahrady, které rozproudí vaši představivost
Zde je spoustu okouzlujících nápadů na miniaturní vílí zahrádky, které rozproudí vaši představivost ...
Skladování a organizace hrnků na kávu: kreativní nápady
Dobře, přiznejme si to! Pokud jste se zastavili až tady, pak jste stejní závisláci na kávě jako já! ...
Geniální nápady na police do koupelny pro dokonalý pořádek
Nezáleží na tom, jak malá je vaše koupelna, každá koupelna potřebuje vyhrazený kus nábytku na ručník...
|
|
|
|