Příspěvky uživatele - Kudibal

Zkroucené listy na rajčatech, 4.5.2025
Taky se mi to letos poprvé, asi po 10letech pěstování, přihodilo. Postup pěstování byl stejný jako jindy, takže žádné nadměrné teplo. Některé vrcholy jsou zdeformované jako údy novorozenců nebo kubistická socha, většinou jsou srolované jako když... celý příspěvek >
Divne pupeny, 23.3.2025
Taky si myslím, že větvička je mrtvá. Pupen je uschlý. Postihlo mě to letos taky. Kůra je krásně hladká, protože to nastalo až teď na jaře. Na rozmazané zadní větvi, viditelné za palcem ruky, se zdá být vidět přechod s mírnou změnu barvy kůry.... celý příspěvek >
Zanedbaná vinná réva, 9.2.2025
V tomto případě nejde o klasické vinohradnické vedení a pěstování na cukernatost a kvalitu hroznů. Podle fotky to vypadá na půdorysně rozměrnou konstrukci, takže přednostní účel asi byla romantická stínicí pergola (pro auto nebo pro zahradní... celý příspěvek >
Palma v bytě a její osud?, 19.1.2025
Na základě fotky Gůgl usoudil, že je to "Chamaedorea sličná - Chamaedorea elegans" Což vůbec nemusí být pravda. Popis stonku a výšky by zhruba odpovídal. Všude prodávají mladé rostliny bez stonku, takže se nepodobají vaší vysoké rostlině. Taky... celý příspěvek >
Palma v bytě a její osud?, 18.1.2025
Pokud se nikdo neozve, Gúgl umí ledacos najít podle fotky. Zkuste vyfotit víc záběrů zblízka na podstatné znaky rostliny.
Zavlažovací sprcha s větším průtokem, 16.1.2025
Pokud požadujete, aby sprcha dostříkla při stejném průtoku dál než samotná hadice, tak to možné z principu není. Pokud chcete vyšší dosah/dostřik (než má holá hadice) a zároveň stejný objem, musíte zvýšit tlak vody. Kropítko vnese přídavný odpor,... celý příspěvek >
Rada - tlakové větvení a klejotok, 27.10.2024 Obsahuje fotku
Netroufám si radit, ale popíšu svou zkušenost. Koupil jsem stromek Rivan a měl velmi nízké spodní patro.Opravdu by z toho dneska byl keř, kdybych to tak nechal. Podle rad z tohoto fóra jsem spodní patro zrušil. Docela drastickým řezem.  Ale... celý příspěvek >
Ryzec pravý, 22.10.2024
Ryzec má jednu zajímavou a pro mnohé lidi nečekanou vlastnost, když jich sníte větší množství.  Totiž obarví vám moč do barvy ředěného červeného vína. Je to zpočátku trochu děsivé. A vydrží to na několikrát. Odradilo mě to od jejich... celý příspěvek >
Co to je?, 2.6.2024
Poskytnul jsem fotku Gůglu a opravdu mi vyskočilo pár podobných snímků, u kterých se píše, že jde o "česnekové výhonky"(zadat do vyhledávače). Poupata jsem zpočátku vůbec neviděl (pažitka je má jinde). Po pečlivějším shlédnutí fotky na PC už taky... celý příspěvek >
Co to je?, 1.6.2024
Kdo řekl rozhodně "NE" asi nebyl tazatel.  Takže to nějak zvládneme:-)
Co to je?, 1.6.2024
Taky vidím pažitku. Docela bujnou. Poznalo by se to i podle chuti, ale pokud tazatel nepozná pažitku, nebude vědět, jakou chuť má čekat.
Rozpoznání sazenice dýně, 11.5.2024
Díval jsem se v zahradnictví na rozdíly mezi cuketou a dýní Hokaido v listech a řekl bych naopak, že máte cuketu. Cukety (a okurky) mají větší zuby na okrajích listů, Dýně Hokaido je má mnohem jemnější, skoro neviditelné, Na vaší fotce vidím... celý příspěvek >
Kompostování rostlinného oleje, 2.4.2024
Je třeba si uvědomit, že je to "článek na intrenetu" a jako takový bude s velkou pravděpodobností fakticky blbost (jako většina článků na internetu). Raději se řídit vlastním rozumem a být předběžně velmi opatrný. Když čtu podobný inovativní... celý příspěvek >
Zastřihnutí kontejnerového stromku, 16.3.2024
Nejlepší bude, když přiložíte pěknou fotku. Taky záleží na tom, kolik máte kosterních větví. Pak se vám dostane kvalifikovaných odpovědí od zkušených pěstitelů (pravděpodobně protichůdných), a z nich si vybetere jednu možnost. Ale nestane se asi nic... celý příspěvek >
Puklice na rostlinách v kanceláři, jak ji zlikvidovat, 13.3.2024
Puklice jsou doslova splachovací. Postřik jim příliš nevadí. Používají se "insekticidní tyčinky", které se nacpou do hlíny a kytka je přes kořeny nasaje do listů a puklice se tím potom otráví. Pro velké kytky je to drahé. Např. Substral... celý příspěvek >
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika