Koňský hnůj a pozdější hnojení

host - 105.22 (?)
6.5.2010 0:05

Dobrý večer. Dáváme také odležený koňský hnůj pod sazenice a to tak, že vykopeme hlubší rýhu,  na dno dáme koňský hnůj rozmíchaný ve vodě /je z toho hustá kaše/, zasypene vrstvičkou zeminy, zalijeme vodou a sázíme sazenice. Hnůj si namočíme den předem, pořádně promícháme. Dokonce ho dáváme stejným způsobem i pod jahody.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 1.159 (?), 3.5.2010 8:07, zobrazeno: 15932x

Prosím o radu.Jsem začátečnice a letos mám poprvé možnost pěstovat ve skleníku.Do skleníku jsme navezli koňský hnůj a teď si lámu hlavu s tím jestli mám ve skleníku dále hnojit.Mám strach abych si nespálila papriky atd.když rostliny budu hnojit, na druhou stranu mám strach že se rostlinám bez hnojení nebude dařit.Prosím poraďte.Díky

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6660) - 70.100 (?), 3.5.2010 9:14

Je možné, nikoliv nutné přihnojovat slabými dávkami nezasolujících hnojiv, např. Kristalon. Papriky je vhodné po nasazení plodů přihnojit ledkem vápenatým, potřebují vápno. Ono v tom hnoji zas tak strašně moc živin není, navíc se uvolňují postupně.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 155.12 (?), 5.5.2010 16:05
Mám takovou představu - odleželý koňský hnůj dát pod sazenice (melouny, rajčata, papriky, cukety, lilek apod...) a to tím způsobem, že vyvrtám díru nebo udělám rýhu, na dno dám vrstvu hnoje, sazenici a zasypu zeminou. Mám jen obavy aby nedošlo k poškození kořenů hnojem. Pokud jsem dával na dno díry Cererit tak jsem jej vždy zasypal vrstvičkou zeminy aby nedošlo k přímému kontaktu s kořínky sazenice. Další varianta je dát hnůj do pytlů a do nich zasadit melouny nebo rajčata, popř. smíchat se zeminou. Nemám s hnojem žádné zkušenosti, použil bych ho poprvé. Dík za rady. Mirek

host - 105.22 (?), 6.5.2010 0:05

Dobrý večer. Dáváme také odležený koňský hnůj pod sazenice a to tak, že vykopeme hlubší rýhu,  na dno dáme koňský hnůj rozmíchaný ve vodě /je z toho hustá kaše/, zasypene vrstvičkou zeminy, zalijeme vodou a sázíme sazenice. Hnůj si namočíme den předem, pořádně promícháme. Dokonce ho dáváme stejným způsobem i pod jahody.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 155.12 (?), 6.5.2010 6:54
Děkuji za odpověď. Nemám kde ho rozmíchat (max. v kolečkách). Možná bych ho mohl dát do děr, prolít vodou, zamíchat a nechat do druhého dne, potom zeminu a sazenici. Každopádně díky.

m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5593) - 191.158 (?), 7.5.2010 8:08

Měl bych ještě dotaz. Kdybych dal uleželý koňský hnůj do pytlů (3/4 výšky) a dosypal zeminou do které by se zasadil meloun nebo jiná přísada, bylo by to možné pro zdárný růst? Další možnost by byla smíchat hnůj se zeminou a nebo se na hnůj vykašlat a použít zeminu s hnojivem? Děkuji za zkušenosti.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Rozetové kování montáž10.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz