na zahradě mám kopku koňského hnoje, ze kterého bych si chtěla udělat v sudu nálev a ten potom přidávat při zalévání do konví. Nevíte, prosím někdo, v jakém poměru s vodou bych měla hnůj spojit?
Nálev dělám jen ze slepičinců. Ty míchám 1:1 s vodou a po vykvašení tuto hmotu rozředím 1:10 na zalévání. S nálevem z koňského hnoje zkušenosti nemám, ale poměry se nejspíš příáliš lišit nebudou. Otázkou je, kolik je v něm slámy.
Koně byly ustájeny na podestýlce ze slámy a nebo z pilin? Pokud ze slámy, budete to muset nějak přecedit. Nejsem si jistý, jak bude směs ochotna kvasit. Slepičince jsou hodně vysoký dusíkatý koncetrát a obvykle hodně bohaté na všemožné mikroorganismy a naopak jsou velmi chudé na nestravitelné látky tedy hlušinu. Koňský hnůj je podle mě škoda kvasit. Nálev nedosáhne takové kvality jako slepičí. Koňský hnůj je super do pařeniště - "hřeje".