Jak víte, že ve vaší kamenité půdě nejsou bakterie, ty jsou všude. A jestli máte problém s hnojem, vůbec se nevzrušujte. Nikde neni napsáno, že ku zlepšování půdy je nutné použít statkových hnojiv, ty také nejsu zadarmo, navíc manipulace s obrovským množstvím nevábně vypadající hmoty. Ze začátku, když už mocí mermo něco chcete mít svého, rozdělit zeleninovou zahrádku na dvě části. Na jedné pěstovat zeleninu(v menší míře), na druhé rostliny na zelné hnojení(nutné přihnojit strojenými). Máte zde obrovskou výhodu, v žádném případě nedojde k sekundárnímu zaplevelení statkovými hnojivy, a při zaklápění do půdy toho co si sama nasejete, docílíte výrazného odplevelení, když použijete na zeleno svazenku vratčolistou(v ideálním případě ji můžete vysít a zarýt během sezony dvakrát), pomůžete také k ozdravění půdy, protože z titulu nepříbuznosti nemnožíte patogeny a neunavujete půdu. Po hořčici můžou retardovat rajčata, po slunečnici to může potkat salát. Bob koňský otočíte jen jednou. S hořčicí a zvláště řepkou můžete dopadnout, jak můžete vidět v tématu: Fotky vaší sklizně 2012 - od ředkviček po melouny, momentálně poslední příspěvek, a to už by jste si asi žádný kedluben, kel, či zelí nevypěstovala.
brousek