Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Že je lepší hnojit dusíkem na začátku vegetace (v první půli) to vím, proto jak jsem psala nejsem moc nadšená z toho, že na černání rajčat je doporučovaný Wuxal kalcium, což je vlastně ledek vápenatý. Letos se mi právě černání na rajčatech objevilo, tak jsem hledala nějaké řešení a ten ledek se mi moc nelíbil. Nakonec jsem rozpustila trochu popelu z krbu, zalila je a co se nerozpustilo kolem nich vysypala. Kupodivu to trochu pomohlo, ale ideální to asi nebylo.

Z doporučovaného chloridu vápenatého by asi rajčata taky nadšené nebyly, na mnoha místech se uvádí, že rajčata se nemají hnojit hnojivy s obsahem chloru, zvláště za vegetace. Máte vyzkoušené, že jim to neuškodí?

Kompostu mám hrozně málo, vlastně teď skoro žádný a kupovat ho je ještě daleko dražší, než ty hnojiva. Hnůj taky nemám možnost získat, jedině zase koupit nějaký ten granulovaný. Dlouho jsem se o zahradu skoro nestarala, teď nám trochu víc času, tak jsem to chtěla napravit. Než si ale vytvořím nový kompost, tak to bude chvíli trvat a na pohnojení všeho asi stejně stačit nebude. I dřív mě stačil tak na sázení rajčat a jahod, na to zarývat ho do záhonů to nebylo.

Nehledám jenom chemii, chtěla jsem kombinovat organická hnojiva s minerálními. Každé má nějaké + a -, podle mě jenom organika taky není ideální a kompostem dodám taky především dusík, ostatních potřebných prvků je tam taky minimum, nebo ne?

Taky jsem si pořídila domů vermikompostér, prý je vermikompost hodně kvalitní hnojivo, ale asi ho taky nebude na pohnojení celé zahrady.  A co už vůbec netuším je jeho složení, ví to někdo?

Bude stačit při střídání zálivky organickými a minerálními hnojivy ta týdenní mezera?

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 18 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika