Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Některá minerální hnojiva obsahují také těžké kovy (kadmium v Guanu) a tak se míchají do směsí, aby se nepřekročil při dodržení roční hnojivé dávce imisní limit. Věřte mi, že pokud má pán v kůlně mour z uhlí pro domácnosti, tak více těžkých kovů na zahrádku sá, pokud koupí levný..ský "cererit s guanem".

To co tady papouškujete ohledně arsenu a antimonu se týká šarží elektrárenského uhlí. Příkladem budiž známé "Radvanické uhlí", které obsahovalo Uran a příbuzné radioizotopy. Spalovalo se výhradně (oficiálně) v elektrárně Radvanice. Pokud bych příspěvek ve Wikipedii doplnil o ověřený zdroj, tak tady všichni papouškujete, že slovenský lignit s vysokým podílem hlušiny (mladší hnědé uhlí ale starší než rašelina) je radioalktivní. Přitom některé šarže se melou a přidávají do rašelinových substrátů, čímž se obohatí jak o jílovitou složku hlušiny, tak o organickou složku lignitu. Mnozí také nevíte, že 3/4 lignohumátu je vyráběno nikoliv z rašelinného výluhu, ale z hnědouhelného mouru. Proto taky za stejnou částku jste schopni koupit jak 2 g Soběslavského suchého, tak 3 l tekutého noname koncentrátu.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 20 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika