Mladý durman, co s ním?

host - 78.128 (?)
18.9.2010 11:30

Dobrý den, taky jsem se chtěla zeptat jak správně zazimovat durman a jak moc ho ostříhat, aby mě neuhnil či neuschnul jako minulý rok. a jak odebrat novou rostlinku.Děkuji. jen vím že durman nemuže projít mrazem.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

Smékalka - (27) - 144.218 (?), 9.3.2010 18:45

Tyto durmany neboli datury máme už pár let.Na zimu ořezat pilou, dát nékam, kde není moc zima.Když vzpomenu, tak je trochu zaliju.Ale v létě se musí zalévat hodně.Tyto velké i 4krát denně.Rozmnožuji řízkama, docela rychle a rád pouští kořeny.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Fonie - (8) - 152.56 (?), 13.3.2010 8:42

Jen bych se zeptala jak je strary takovy obrovsky durman?a je na jednom kmeni nebo ho mate rozvetveny hned odspodu?nevim jestli mam neco delat s tema malyma rostlinkama nebo je proste nechat at si rostou a ostrihat je az pristi rok na podzim..nebo i tento rok?(mimochodem ctyri kytky asi odejdou) vytvarim si novou zahadku u domu a vsechno delam od od zacatku, tak nechci aby to vypadalo jako doposud ze tamhle zalitlo seminko neceho cehosi a vesele si rostlo az z neho vyrostlo neco cosi nepopsatelnevstavej seminko holala..bude z tebe fiala

Smékalka - (27) - 144.218 (?), 13.3.2010 13:56

Tyto durmany mají asi 6 let.Je z jedné rostliny, každý rok na podzim ořezaný a na jaře začne obrážet.První rok to byla malá rostlina, ale každýrok se zvětšuje a musí přesazovat do stále většího květináče.Dnes je máme užve velkých kastlech co jsou na maltu.

Brasica1 - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (98) - 19.216 (?), 27.3.2010 23:29

Ty fotky -nádhera.moc pěkné.Jak je stěhujete na zimu, musí být dost těžké?

host - 78.128 (?), 26.7.2010 17:42

Dobrý den, nadherné durmany. Mam taky tři, ale bohužel nekvetou nevím proč.Jsou velké, sytě zelené, velké listy a květ žádný.Zalévám, hnojím.Jsou v polostínu.Letos jsou nové a to když jsen je dostala, jako sazenice byl to stonek asi 20cm s jedním malým listem.Na jednom mě začaly listy žloutnout, kroutit se a vytvářet se na listech hněde fleky.Ostatní jsou zdravé.Poradte děkuji

hajank5 - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (501) - 126.125 (?), 26.7.2010 20:41

Tak mě hned na maličkém začaly narůstat květy.Již jsem ho musela během 2 měsíců potřetí přesadit a nyní má tolik poupat stále kvete.Chce opravdu hodně vody aby stála v podmisce voda.Vidíte sama ,jak mu svědčí přesazení stále narůstá a má víc a ví poupat a to bude krása až vykvetou.Hnojím ho při každé zálivce hnojivem na kvetoucí rostliny.

mladý durman
mladý durman
po přesazení
po přesazení
a nyní
a nyní
v sobotu v dešti krásně vykvetl
v sobotu v dešti krásně vykvetl

Fonie - (8) - 152.56 (?), 17.9.2010 11:10

Dobrý den, jen bych chtěla poprosit o radu.

Kdy nejpozději zazimovat durman?a jak?díky Iva

host - 78.128 (?), 18.9.2010 11:30

Dobrý den, taky jsem se chtěla zeptat jak správně zazimovat durman a jak moc ho ostříhat, aby mě neuhnil či neuschnul jako minulý rok. a jak odebrat novou rostlinku.Děkuji. jen vím že durman nemuže projít mrazem.

Smékalka - (27) - 200.133 (?), 18.9.2010 17:51

Novou rostlinku získáte tak, že uřežete mladý výhonek a dáte do vody zakořenit.Můžeto trvat 2-3 týdny.Pokud máte mladou rostlinku, nechejte ji jak je a na zimu dejte někam, kde nemrzne.Na velkých starších durmanech uřežeme pilou všechny větve asi metr od květináče a dáme do dílny.Přes zimu občas trochu zalít, aby neuschl.Na jaře, až už nejsou mrazíky, je dáváme na teasu.V létě hooodně zalívat, hnojit.Nejdřív z jara hnojíme Kristalonem Start, potom na plod a květ.

host - 204.97 (?), 13.2.2011 15:41
Dobrý den, manžel včera přišel s tím, že jeho známý pěstuje trumpety přímo na záhonu a nechává je tam i přezimovat. Moc se mi to nezdá. Nemáte někdo takovou zkušenost? Děkuji O.
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Levné nářadí - koupit/nekoupit? Jaké a proč?16:33
Posuvné dveře svépomocí19.5.2025
Posuvné dveře svépomocí18.5.2025
Stihl HS4516.5.2025
Koš na čidlo13.5.2025
Koš na čidlo12.5.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz