Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Pěstování kosatců je nádherná záliba, může přinést pěstiteli mnoho radosti. Nerad bych se se Vámi, kdo máte tuto  zálibu, přel.
Pepo, když zakoupíš cenný oddenek kosatce a chceš mít jistotu že o něj nepřijdeš - je lepší aby, příští rok nekvetl a spíše investoval do přírůstu - s tím s tebou souhlasím. Ale když rozsazuji vlastní trsy, tak mám už materiálu dostatek a proto si myslím, že nemá smysl vybírat menší oddenky. Klidně jich můžu zasázet hned několik a mám jistotu, že když některý uhnije další zůstanou a příští rok snad i zakvetou.
A ještě ke hloubce sázení - jestli vám rostou kosatce zasazené hlouběji než se všude doporučuje, tak to vám gratuluji - máte asi pro pěstování kosatců ideální podmínky (lehčí propustná půda, slunná poloha). Já tyto ideální podmínky nemám (příliš těžká půda), vloni byla u nás dlouhá zima, vlhké jaro a měl jsem VELKÉ problémy s bakteriální hnilobou oddenků. Abych o některé cenné rostliny nepřišel, musel jsem je krádce po  odkvětu přesazovat, protože některé trsy byly silně napadené a jistě bych o řadu sort přišel. Od té doby sázím mělko a dusíkem hnojím jen velmi opatrně. Minulý rok byl v tomto extrémní, nikdy jsem takovéto problémy u kosatců neměl a doufám, že to byla jen výjimka.

Pepo - foto - kosatce máš opravdu pěkné, mrkni na moje.
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika