Tomel - pěstování v nádobě
|
|
 |
 |
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 146.138 (?) 4.10.2019 21:25
Ja som neodolala a kúpila si na Agrokomplexe Tomel Rojo Brilante v kvetináči s už nasadenými 2 peknými plodmi, doma som ho presadila do väčšieho kvetináča, plody sa už vyfarbujú do oranžova, listy začínajú opadávať. Včera som ho preniesla do studeného skleníka. Rozmýšľam, ako ho zazimovať. V studenom skleníku mám obyčajne teplotu o 5 stupňov vyššiu, ako vonku. V garáži je stále nad nulou, v rozmedzí 5-15 stupňov, podľa teploty vonku, ale tma.
Čo mi poradíte? Obaliť ho v tom skleníku, príp. aj kvetináč zatepliť, alebo ho v hrozbe väčších mrazov preniesť do garáže?
Eva T
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 131.34 (?), 4.10.2019 19:13, zobrazeno: 4506x
Pěstujete někdo tomel v nádobě s tím, že ho na zimu dáváte třeba do skleníku? Pokud ano, s jakými výsledky? Jak plodí? A jak velká nádoba je potřeba?
Děkuji :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 146.138 (?), 4.10.2019 21:25
Ja som neodolala a kúpila si na Agrokomplexe Tomel Rojo Brilante v kvetináči s už nasadenými 2 peknými plodmi, doma som ho presadila do väčšieho kvetináča, plody sa už vyfarbujú do oranžova, listy začínajú opadávať. Včera som ho preniesla do studeného skleníka. Rozmýšľam, ako ho zazimovať. V studenom skleníku mám obyčajne teplotu o 5 stupňov vyššiu, ako vonku. V garáži je stále nad nulou, v rozmedzí 5-15 stupňov, podľa teploty vonku, ale tma.
Čo mi poradíte? Obaliť ho v tom skleníku, príp. aj kvetináč zatepliť, alebo ho v hrozbe väčších mrazov preniesť do garáže?
Eva T
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 35.51 (?), 5.10.2019 13:49
najděte si kolik je u této odrůdy udávná odolnost. Ja květináčová Tipa nechávám venku do -10 a pak jsou do sklepa. Tma jim nevadí, pokud nezačnou růst teplem. odolné odrůdy zazimuju venku. Se skleníkem nemám extra dobré zkušenosti, při slunečném počasí je tam třeba +15, rostlina může jít do mízy a pak přijdou mrazy -20 a ve skleníku bude taky -15
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Bláža - Stříbrný Zahrádkář (171) - 202.202 (?), 30.10.2019 12:14
Dobrý den,
máte krýsný tomel venku. Chtěli bychom jeden do nevytápěného skleníku. Co máte za druh? Máte tip kde ho koupit?
Díky
B.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 131.34 (?), 6.10.2019 10:02
Moc všem děkuju za postřehy.
Evo, nedivím se, že jste neodolala :-)
seky, právě o nějakém takovém kontejneru jsem uvažovala. Mimochodem, jakou to máte odrůdu? S těmi plody vypadá ten stromeček fakt krásně...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |