Pecky pomeranče, citronu, mandarinky, limetky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.56 (?), 31.7.2009 20:13
pecky jenom z pomeranče! ostatní je shit,-do truhlíku z pískem(bílým)opatrně zalévat-nepřelít-přiklopit igelitem, nedat na plné slunce, ale do polostínu, nebo přistínit.Až trochu narostou- postupně oddělávat igelit a potom rozsadit..Po zesílení sazenic(1-2roky) naroubovat z nějakého už plodícího citrusu, jinak z toho nebude nic.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 1.8.2009 13:41
Díky za rady. A jak mám tedy zasadit mandarinky a citron, když je chci vypěstovat? Jaký bílý písek myslíte?
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 61.56 (?), 1.8.2009 13:57
prostě písek na beton, ne na maltu.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 1.8.2009 14:00
A v tom to vyklíčí? :) Jsem na to zvědav :)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 1.8.2009 14:01
Jinak pokud bych to hodil na vatu, lehce zaléval, aby byla stále vlhká, tak se mi to nepovede? Díky za každou radu...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 7.50 (?), 2.8.2009 14:04
Ták DoktoRe dobře, je vidět, že se jen tak odbýt nedáte. Podívejte, ty Vaše pecičky z mandarinek, pomerančů atd. nejsou žádnou velkou vzácností, takže jestli děláte dobře s tou vatou, na tom ani tak nesejde, když to nevyjde, riskujete maximálně to, že budete muset opět oloupat nějaký ten pomeranč a pochutnat si na ňom. Příště můžete vyzkoušet místo vaty, svačinový ubrousek či filtrační papír..., ale mám vyzkoušeno, že stačí úplně obyčejná zemina (hlína) v květináčku, do ní zapícháte pecičky z čehokoliv, občas zalijete a ono Vám to krásně vyklíčí i vyroste. Pak, ale jak již někdo nade mnou napsal, aby Vám citrusy rodily, tak je musíte naroubovat. Když nebudete roubovat, dočkáte se plodů třebas i za 20 let, mnohdy i déle. Dobrou chuť
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 174.168 (?), 2.8.2009 14:57
Skvělé, to jsem chtěl slyšet. Díky. Otázka je, když dám třeba do květináče 6 pecek a vyrostou mi třeba tři, čtyři, co s tím pak dělat? Je logické, že musí zůstat v jednom květináči jedna sazenice. Pak tedy přesadit? Nevím, jestli bych si na přesazení troufnul...:-/
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|