|
kdoule
|
|
|
|
Předchozí příspěvky | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 29.5.2009 22:44
Přikláním se k názoru, že jsou samosprašné.Není roku, kdy by kdoule nezaplodila.Ovoce je často opomíjené, nejen že překrásně voní, ale jde i o léčivé mucilaginósum a dobře rosolující ovoce (např.v kombinaci s jablky). AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 122.179 (?), 14.6.2009 7:56
Pálenka z kdouly bude asi dost aromatická, ale to je jediné, čím bude vynikat.Horší to bude s cukernatostí, tam to bude nutné suplovat řepným cukrem, aby se něco vůbec napálilo.Nebo máte lepší zkušenost? AB
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
All - Stříbrný Zahrádkář (125) - 70.229 (?), 15.11.2009 22:18
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, v kolika letech po výsadbě kdouloň plodí a jak rychle (pomalu) roste. Letos jsem na dovolené v Bulharsku kdouloně poprvé viděl a chtěl bych si jí vysadit na zahrádce, ani ne tak k užitku, jako spíš na okrasu.
Díky za radu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vrana1 - Stříbrný Zahrádkář (171) - 18.164 (?), 25.12.2009 8:55
Nejlíp bude si ji naroubovat.Já tu Vranja dovezl z holandska roubovanou na hlohu.Nevidím ale rozdíl mezi odrůdou vranja a mamoth, asi mi dali obě vranja.Je s tím ale dost práce. Mělo by se vědět jak je zpracovat. Je to tvrdé, člověk by si uřezal i prsty. Dám to na prkénko, vrazím nůž a vypáčím směrem ostří, tak to jde snadněji, na čtvrtky, odstraním ohryzek a většinou i slupku, nakrájím trochu na drobno. Labužníci prý kompot hodnotí moc dobře. Je dobrý, ale u mně vítězí ovoce, které se dá jíst hned ze stromu.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3, 4
|
|
|
|
|
|
|