Fíky
|
|
|
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.236 (?), 12.8.2025 10:13
Vloni jsem vysadil ven na zkoušku tříletý Brown Turkey. Během roku vyhnal tři cca 2m letorosty a letos na nich máme první fíky. Zatím jich dozrálo 12, ale nasazeno jich bylo asi kolem 40. Manželka si je pochvaluje, mi stačí jablka - ta ovšem vzhledem k letošní úrodě nestíhám jíst (průsvitné letní), rozdávál jsem je po rodině a sousedech a a asi "tunu" vyvezl na sběrný dvůr. Uvažuji jestli mám zkrátit nové letorosty nebo nechat růst dál.
Happy
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 161.109 (?), 12.8.2025 10:26
Letní jablka nepěstuji už spoustu let, nebyl o ně zájem, ani já už o ně nemám zájem jako v mládí či v dětství. Sklízíme kanadské borůvky (moje oblíbená odrůda je Draper) a dozrává slivoń Calypso /v poloze cca 600 m.n m./, už jsme sklidili cca 40 kg a jsme tak v půlce sklizně. Švestky jím v podstatě jen já a bratr, jinak žena a děti o to taky nemají zájem.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 82.102 (?), 12.8.2025 20:39
Zrovna ted chroupu letni prsuvitny u PC :) A presne tak, co nesnime namixuju a strcim do mrazaku na zimu. A jablka se daji dobre pouzit jako zaklad, pridat se da pomalu cokoliv, klidne bych zkusil pridat i ty fiky, kdyby mi nejake dozraly.
Mam pravdepodobne Brown Turkey, ale dozraje tu malo kdy, letos je sance.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |