fíkovník
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 152.225 (?), 11.10.2008 15:42
Kajtmane, není možné poslat řízek z toho tvého fíkovníku k zakořenění.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 16.10.2008 13:13
Tak mi to nedá, abych se nepřipojila.Letos v červnu jsem si z Itálie přvezla rostlinku, kterou jsem vytrhla na pláži.Domnívala jsem se, že jeto fíkovníik.Měl jen asi 10 cm.Do dneška má asi metr.Krásně se rozkošatil.Asi před měsícem mu v paždí listů začaly vyrůstat shluky aso 5-7 pichlavých šišeček.Tymají asi 1 cm na délku a vůbec se nepodobají plodům, které tu vidím na obrázcích.Fotku tu zatím neumím přidat.Tak co jsem si to asi přivezla? Ví někdo? Abych nezaneřádila nakonec naše končiny. Zdraví Fanda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 132.42 (?), 8.12.2008 18:23
Podle popisu to vypadá na skočec neboli ricinus
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 175.250 (?), 10.12.2008 18:57
Našla jsem si obrázek toho skočce-ricinus a ta moje rostlina to určitě nebyla.Ale už je to pasé, zmrzla a kamoška říkala, že je to asi nějaký druh bodláku. No nevím, každopádně další už nepřivezu, když tady nepřežije.
Děkuje za odpověď a zdraví Fanda.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 6.61 (?), 1.3.2009 23:19
Chcel by som reagovať na nedozreté malé plody, ktoré sa objavujú na jeseň. Nemám skúsenosti s osičkou, ktorá u nás nežije, ale fígovníky s malými nezrelými plodmi ukladám k zimnému spánku tak, ako sú. Na jar v ďalšom roku niektoré opadnú, ale väčšina z nich koncom mája, v júni z nich dozreje. Zatiaľ som sa u nás stretol iba s fígovníkmi, ktoré rodia a ktoré nerodia. Niektoré fígovníky sú skoré odrody a plody dozrejú, ale niektoré nahadzujú plody veľmi neskoro a v našich podmienkach nedozrejú. Ale aj fígovníky skorých odrôd nahadzujú ešte v jeseni plody, ktoré nedozrejú. Ale všetky odrody mi zatiaľ na jar opäť ožili, plody sa naplňali a ešte pred letom som ich konzumoval. Ešte chcem poznamenať skúsenosť, že v kvetináčoch figovníky dozrievajú, ale musia mať kvalitnú pôdu a živiny. Ak žltnú plody a vysýchajú je to pravdepodobne o tom. Fígovníkom sa najlepšie darí vo voľnej prírode, vlhku a teple.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 79.236 (?), 26.6.2012 19:13
Zajimavá info se sklizní a nějaký foto toho fikovníku by nebylo???
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 1.30 (?), 5.7.2012 14:56
Brown turkey je opravdu nejlepsi. Mohu jen potvrdit.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 167.137 (?), 25.7.2012 17:09
Taky bych rád viděl foto fíkovníku který dává 15 kg fíků na balkoně... Kolik stupňů máte v bytě, smím-li vědět? Fíkovník přeci potřebuje vegetační klid v zimě, v normálním bytě by udělal asi dlouhé nepoužitelné výhony při zimním nedostatku světla - předpokládám, nikdy jsem to nezkoušel:-)) mám asi 15 odrůd ze Švýcarska i různě nařezané řízky od Azorských ostrovů až po severní Itálii.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|