Ano, je to Mercato Verde. Až budu rostliny stříhat tak jistě něco bude. Ovšem moje zkušenost potvrzuje to, co kdysi říkal Dr.Josífko, který se tímto zabýval - lepší než nějaké "značkové" odrůdy je lepší někde v trochu podobných klimatických podmínkách / např.severní Itálie, Rumunsko apod./ požádat místní a u nich si na zahradě apod. nastříhat řízky. Když je to odzkoušená odrůda, která plodí, je mi milejší než když sice znám její jméno, ale potom nic moc nepřinese. Třeba jako příklad jsem se spálil s odrůdou Dalmatian, která se ještě vůbec ani nepokusila o náznak plodů, dočetl jsem se na německých webech potom, když už jsem jí měl, že stejné zkušenosti s ní mají i tam..Např. v Německu v Porýní-Falci je "fíkovníkové"městečko, kde jsou fíkovníky před každým domem skoro, až mi to vyjde, podívám se tam... I v tom Švýcarsku a nejen na jižních svazích se volně pěstují tisíce fíkovníků. Nejhorší není zimní mráz, ale mráz najaře, který u nás loni přišel myslím 4.5. a letos na velikonoční pondělí... Ten zbrzdí násadu plodů, takže ty nedozrají.